Voor wie

Embrace is er voor iedereen die begeleiding nodig heeft. Bijvoorbeeld bij Autisme, ADHD en gedragsproblematiek. Wij noemen dit moeilijk verstaanbaar gedrag of moeilijk te begrijpen gedrag. Voorbeelden hiervan zijn Autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, Asperger, Borderline of gedragsproblematiek. Een gezinscoach kan veel helderheid en ondersteuning bieden aan het gezin. Daarnaast hebben we ambulant begeleiders, psychologen en een systeemtherapeut die individuele hulp kunnen bieden.

Na het eerste gesprek wordt gekeken welke begeleider het beste bij jou past. Als begeleider sluiten we graag aan op jouw persoonlijke interesses. Stel je houdt van wandelen dan kunnen wij tijdens het lopen werken aan jouw persoonlijke doelen.

Kinderen- en/of tienerbegeleiding en coaching

Na het eerste gesprek wordt gekeken wie van de begeleiders het beste bij jou past. Als begeleiders sluiten we graag aan op jouw persoonlijke interesses. Stel je houdt van sport dan kunnen we tijdens een begeleiding gaan hardlopen en tegelijkertijd werken aan jouw doelen.

Daarnaast hebben we maandelijkse uitjes waarin we met een groep activiteiten doen, daarbij werken we ook aan individuele doelen. Zo zijn we bijvoorbeeld een keer naar een klim park geweest. Iedereen had de keuze om op verschillende hoogtes te klimmen. Doelen hierbij waren bijvoorbeeld het aangeven en verleggen van eigen grenzen.

Een overzicht waar je begeleiding bij kunt krijgen:

 Faalangst
 Pesten
 Echtscheiding
 Concentratieproblemen
 Onverklaarbaar gedrag
 Negatief Zelfbeeld
 Moeilijkheden m.b.t. school
 Onvoldoende uiten van gevoelens
 Hoogsensitiviteit
 Omgaan met ziekte
 Contact met anderen
 Weinig zelfvertrouwen
 Hyperactiviteit

Volwassenen begeleiding en/of coaching

Embrace biedt onder andere praktische ondersteuning. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de administratie, huishouding of voorbereiding van sollicitaties. Ook op emotioneel vlak ondersteunen jouw begeleiders je. Bovendien kan het zijn dat je in de opvoeding tegen bepaalde zaken aanloopt en dat je hier vragen over hebt. Dan kunnen wij je helpen met deze vragen. Bij deze vragen zou je kunnen denken aan: hoe zou je kunnen reageren als je kind agressief gedrag laat zien of wanneer hij niet wil eten tijdens het avond eten.

Gezinsbegeleiding en/of coaching

In sommige situaties is het nodig dat het hele gezin mee wordt genomen in de begeleiding. Dit heeft een aantal oorzaken. Voornamelijk is er de wisselwerking tussen het persoon en de rest van het gezin. De omgeving heeft invloed op de individuele problematiek. Dit maakt het belangrijk dat een hulpverlener niet alleen kijkt naar de individuele problematiek maar ook naar de omgeving en dus het gezin waarin het persoon leeft. Verder schept een gezinsbegeleider duidelijkheid voor de gezinsleden. Ter ondersteuning van de ouders worden gesprekken gehouden, zodat iedereen op één lijn zit. Ook kunnen begeleidingen en activiteiten met het hele gezin worden gedaan.