Mindfulness

Mindfulness is eigenlijk hetzelfde als aanwezig zijn in het huidige moment, zonder te willen dat het anders is.

Met een mindfulnesstraining ga je je vermogen (en moed) vergroten om dit te doen. Op zo’n manier dat je niet alleen aanwezig bent, maar ook nog eens met een milde, accepterende houding, naar jezelf, anderen en de situatie zoals die is.

We leven in een tijd waarbij er zó veel van ons gevraagd wordt, waarin we zó vaak niet bezig zijn met wat er op dit moment is, maar juist met wat er was of wat er nog moet komen (plannen, organiseren). Daardoor vergeten we vaak stil te staan en te genieten van de kleine dingen en doen we veel op de automatische piloot. Alsof we een beetje in slaap zijn gevallen met elkaar.

Mindfulnesstraining kan je dan ook zien als een manier om de momenten waarop je ‘wakker’ (aanwezig en aandachtig) bent te vergroten. Het kan je meer rust brengen en het vermogen om bewustere keuzes te maken. Wanneer kan het handig zijn? Eigenlijk gunnen we het iedereen! Maar het is vooral prettig voor mensen die het gevoel hebben geleefd te worden, voor mensen die er maar niet in slagen om bepaalde gedragspatronen te doorbreken, voor mensen die snel geïrriteerd of gestrest zijn of die bijvoorbeeld een groot deel van de dag lijstjes aan het maken zijn in hun hoofd of die het moeilijk vinden om tot rust te komen. Dus herken je dit?

  • je hebt regelmatig het gevoel dat je geleefd wordt
  • je slaagt er maar niet in om bepaalde gedragspatronen te doorbreken
  • je bent snel geïrriteerd of gestrest
  • je bent een groot deel van de dag lijstjes aan het maken in je hoofd
  • je bent soms zomaar een stukje van de tijd kwijt
  • je vindt het moeilijk om tot rust te komen
  • je weet eigenlijk helemaal niet zo goed hoe het met je gaat

Voor meer informatie mail naar info@zorgbureau-embrace.nl of bel naar 0592-268163.

Wat? Een achtweekse training Mindfulness.

Waarom? Voor meer rust, zelfkennis, acceptatie (van jezelf, anderen en jouw leven) of gewoon omdat je jezelf het gunt om even helemaal iets voor jou te hebben.

Waar? In ons mooie pand te Assen (Groningerstraat 84-86).

Wanneer? Elke donderdagavond, startdata 2019 zijn 7 februari, 9 mei en 24 oktober.

Wat nu? bellen of mailen (tel: 0592-268163 / n.brug@zorgbureau-embrace.nl) voor vragen of aanmelden

Direct aanmelden